Jun
28
2013
0

Η νέα κυβέρνηση

Νομίζω ότι πολύ απλά πρέπει να διαβάσετε την εξής ανάρτηση σχετικά με την νέα κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Παραθέτω τα πιο ενδιαφέροντα:

 • Πρωθυπουργός: Αντώνης Σαμαράς [ΕΓΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΨΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ]
 • Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Σίμος Κεδίκογλου [ΑΝΗΨΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ]
 • Υφυπουργός Εξωτερικών: Δημήτρης Κούρκουλας [ΓΙΟΣ Γ.Γ. ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ]
 • Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Κυριάκος Μητσοτάκης [ΓΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ]
 • Υπουργός Εσωτερικών: Γιάννης Μιχελάκης [ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ]
 • Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Φώφη Γεννηματά [ΚΟΡΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ]
 • Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων: Κωνσταντίνος Γκιουλέκας [ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ]
 • Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων: Συμεών Κεδίκογλου [ΑΝΗΨΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ]
 • Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού: Πάνος Παναγιωτόπουλος [ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ]
 • Υφυπουργός Αθλητισμού: Γιάννης Αδριανός [ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ]
 • Υφυπουργός Υγείας: Ζέτα Μακρή [ΚΟΡΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ]
 • Υπουργός Τουρισμού: Όλγα Κεφαλογιάννη [ΚΟΡΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ]
 • Υπουργός Ναυτιλίας: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης [ΓΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ]
 • Υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης: Παντελής Καψής [ΓΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ]

Ίσως θα έπρεπε να κοιτάξουμε και πόσοι είναι δικηγόροι ή συνταγματολόγοι. Ή πολύ απλά πόσοι είναι άντρες.

Written by admin in: Uncategorized |
Jun
22
2013
0

Βρέχει λάσπη για την ΕΡΤ – Ο Κεδίκογλου αορίστου χρόνου στην ΕΤ-1

Ο κεδίκογλου διορίστηκε λέει με μέσο στην ΕΤ-1 το 1995. Ο ίδιος, φυσικά μέσω άλλων, δηλώνει ότι δεν έγινε κάτι τέτοιο. Απλά είχαν λέει ανάγκη για κάποιον που να ξέρει να μεταφράζει. Μόνο που το χαρτί που κυκλοφορεί μιλάει για «αορίστου χρόνου» σύμβαση. Όχι σύμβαση έργου. Άρα διορισμό. Σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ Α.Ε. με σύμβαση αορίστου χρόνου προσελήφθησαν, όπως κι εκείνος τότε.

Τώρα τι πραγματικά συνέβη και γιατί, δε θα το μάθουμε ποτέ σ’ αυτήν τη χώρα. Γιατί βρέχει λάσπη προς όλες τις κατευθύνσεις μέχρι να θολώσουν τα νερά τόσο που να πάψουμε να ασχολούμαστε.

131873g-photographia2

Written by admin in: Uncategorized |
Jun
22
2013
0

Το νερό ως ανθρώπινο δικαίωμα

Ναι, τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Η ιδιωτικοποίηση του νερού (και η εμπορευματοποίησή του όπως ήδη έχει ξεκινήσει) οδηγούν σε ανθρωπιστικά εγκλήματα.

Η καλύτερη αγορά για μια εταιρεία είναι αυτή που έχει εγγυημένη ζήτηση. Ενέργεια, τροφή, νερό, στέγη.

http://www.right2water.eu/

Water_GRbg_0

Written by admin in: Uncategorized |
Jun
22
2013
0

21/6/2013 – Η επιστροφή του παλιού δικοματισμού

Θάλαμος αυτοκτονίαςΕπίσης γνωστή και ως «Επιστροφή της ανάκαμψης με ορίζοντα τετραετίας».

Για 30 χρόνια παρακμής και κακοδιαχείρισης από τη Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ, οι Έλληνες ψηφίζουν μία τον έναν και μία τον άλλον για να «σώσει» την Ελλάδα. Κι αφού οι σωτήρες δεν φαίνεται να «το έχουν», οι Έλληνες ψηφίζουν μικρότερα κόμματα. Αποτέλεσμα: ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, η Χρυσή Αυγή, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η ΔΗΜ.ΑΡ. Την αμέσως επόμενη των εκλογών, εξαιτίας του σαμποταρισμένου εκλογικού συστήματος που συντηρούσε τον δικοματισμό, ξαναγίνονται εκλογές. Οι Έλληνες ξαναψηφίζουν τρομοκρατημένοι από τα πρώτα αποτελέσματα και μετά από περίπου 2 τούμπες ο καθένας, η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ αποφασίζουν να κάνουν τρικοματική συγκυβέρνηση.

Φαστ φόργουορντ στο σήμερα όπου η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ, εξαφανισμένοι δημοσκοπικά, βλέπουν το τέλος τους όταν ο Σαμαράς τους χρησιμοποιεί ως δικαιολογία για μια νέα θητεία της ΝΔ στην εξουσία.

Η ΔΗΜΑΡ αποσύρθηκε από την κυβέρνηση και οδεύει προφανώς προς τη λήθη μετά την σύντομη τριβή της με την εξουσία. Το ΠΑΣΟΚ, πάντα καινοτόμο, γαντζώνεται στην εξουσία, παρά τον εξευτελισμό του από την ΝΔ.

Επομένως, τίποτα δεν άλλαξε στην Ελλάδα. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κυβερνούσαν επί δεκαετίες για τόσο καιρό που τελικά η εξουσία διέφθειρε και τους δύο και τους κατέστησε μια μάζα. Έτσι τώρα απλά κυβερνούν μαζί απροκάλυπτα, με τις ευλογίες (ψήφος ανοχής) της ξοφλημένης ΔΗΜΑΡ.

Τι θα ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές;

 

Written by admin in: Uncategorized |
Jun
12
2013
0

Αδέσποτα

Όποιος ενοχλείται από τα αδέσποτα, ας διαβάσει για μια καλή λύση. Και φυσικά μπορείτε να υιοθετήσετε κάποιο ζώο. Γιατί, ναι, πλένονται πριν τα υιοθετήσετε.

dog_2012

Written by admin in: Uncategorized |
Jun
12
2013
0

Η ΕΡΤ γίνεται ΝΕΡΙΤ

ert-logo

Διαλύσαμε την ΕΡΤ και την ονομάζουμε ΝΕΡΙΤ. Ήλθε η κάθαρση… Ας ελπίσουμε ότι δε θα τα κάνουν πάλι μαντάρα οι διοικόντες μας κι ότι δεν γίνονται όλα αυτά για τις ραδιοσυχνότητες και τα δικαιώματα στους αγώνες και στη φόρμουλα που πήρε η ΕΡΤ από ιδιωτικά κανάλια πρόσφατα…

Διαβάστε το κείμενο:  ΝΕΡΙΤ ΑΕ

Στο νομοσχέδιο διαβάζω ότι οι υπάλληλοι της ΝΕΡΙΤ θα προσλαμβάνονται με ατομικές συμβάσεις. Επομένως θα είναι από τις του νέου τύπου δημόσιες επιχειρήσεις: θα λειτουργούν ως ιδιωτικές και θα προσλαμβάνουν ως ιδιωτικές.

Επίσης διαβάζω τα εξής:

Κατ’ εξαίρεση, η ΝΕΡΙΤ – Α.Ε., ύστερα από πρόταση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, μπορεί να αναθέτει απευθείας την εκτέλεση ορισμένου έργου σε δημοσιογράφο, σε επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης, λογοτέχνες ή άλλους καλλιτέχνες, με την επιφύλαξη του κοινοτικού δικαίου. Ο χρόνος εκτέλεσης και οι ειδικότεροι όροι καθορίζονται πάντοτε με τη σύμβαση.

Εγώ αυτό το μεταφράζω ως εξής : το ρουσφέτι και οι απευθείας αναθέσεις θα συνεχίσουν να δίνουν και να παίρνουν.

Επίσης, το προβλεπόμενο εποπτικό συμβούλιο (ΕΣ) διορίζεται τώρα άμεσα κι ονομαστικά, «κατά την πρώτη εφαρμογή του νόμου». Ο «νόμος» λέει ότι το ΕΣ έχει εννεαετή θητεία. Επομένως, διορίζουμε τώρα για τα επόμενα 9 χρόνια, αντί να εκτελέσουμε τις διαδικασίες που αναφέρει ο νόμος.

Κατά τα άλλα, ορίζεται μια δαιδαλώδης διαδικασία προσλήψεων, όπου δεν είδα πουθενά να αναφέρεται ΑΣΕΠ. Αυτό που αναφέρεται είναι ότι τρεις υπουργοί θα κάνουν κουμάντο στη Γενική Συνέλευση (ΓΣ) της ΝΕΡΙΤ. Δηλαδή, όποτε θέλουν αλλάζουν το καταστατικό και εκπαραθυρώνουν όλα τα άλλα προβλεπόμενα όργανα διοίκησης.

Επίσης, στις αρμοδιότητες της ΝΕΡΙΤ είναι και η μετάδοση των συνεδριάσεων της ολομέλειας κι επιτροπών της Βουλής. Δηλαδή, αυτό που κάνει το κανάλι της Βουλής, που φαίνεται θα είναι κι αυτό το επόμενο θύμα.

Αν δεχτούμε τις δηλώσεις του Κου Κεδίκογλου για την ΕΡΤ, περί άνδρου διαφθοράς, θα μπορούσαμε να χωρίσουμε τους εργαζόμενους σε δύο γενικές κατηγορίες. Αυτούς που μπήκαν με μέσο στην ΕΡΤ κι αυτούς που μπήκαν χωρίς μέσο. Αναρωτιέμαι ποια από τις δύο κατηγορίες θα ξαναπροσληφθεί στην ΝΕΡΙΤ ΑΕ…

 

Written by admin in: Uncategorized | Tags: , , ,
Nov
09
2012
0

Η πιο επιτυχημένη απεργία στα χρονικά

Οι εργαζόμενοι της Βουλής απέργησαν την 8/11/12 που ψηφιζόταν το νομοσχέδιο με το ένα (1) άρθρο για τα μέτρα,  από τις 19:00 μέχρι και τις 19:15 περίπου. Η απεργία είχε θεαματικά αποτελέσματα. Ο υπουργός οικονομικών υπέβαλλε αλλαγή στο υπό ψήφιση νόμοσχέδιο υπαγωγής των εν λόγω υπαλλήλων στο ενιαίο μισθολόγιο και… 15 λεπτά μετά την απέσυρε, γιατί οι βουλευτές της αντιπολίτευσης φώναζαν ότι αίρεται το αυτοδιοίκητο της Βουλής.

Γιατί αυτό αξίζει αναφορά; Γιατί δεν είναι ένα, είναι τουλάχιστον τέσσερα θέματα, πακεταριζόμενα καταλλήλως για την προπαγάνδα του καθενός (ΑΝΕΛ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, κλπ). Ας τα δούμε:

1. Κακώς ο υπουργός κάνει αλλαγές σε νομοσχέδιο όσο συζητείται στη βουλή. Είναι ο τρόπος που περνούν οι άσχετες διατάξεις στα κρυφά ενώ περνούν μέτρα που δε θα ψηφίζονταν ποτέ, αφού έχουν πρώτα επιβληθεί οι κομματικές γραμμές στους «αναποφάσιστους», αλλά με βάση το νομοσχέδιο ΠΡΙΝ την αλλαγή, όπως προβλέπει ο κανονισμός της βουλής! Λύση: να αλλάξει ο κανονισμός της βουλής ώστε να ρυθμιστεί αυτό το θέμα είτε με απαγόρευση, είτε με ορισμό κύκλων συζητήσεων, στο τέλος των οποίων θα γίνονται σωρευτικά οι αλλαγές. Υπεύθυνη δράσης: ΒΟΥΛΗ.
2. Κακώς οι υπάλληλοι της βουλής είναι ανεξάρτητοι στα εργασιακά τους. Δεν γνωρίζω οι δικαστές να ορίζουν τους μισθούς τους. Γιατί οι βουλευτές να ορίζουν τους δικούς τους; Λύση: όλοι οι υπάλληλοι σε όλες τις εξουσίες (δικαστική, νομοθετική κι εκτελεστική) να έχουν το ίδιο, ενιαίο μισθολόγιο και κοινούς ελεγκτικούς μηχανισμούς με αντικειμενικά κριτήρια απόδοσης. Και, αναθεώρηση του συντάγματος για το ζήτημα της σχέσης μισθών δικαστικών-βουλευτών.Υπεύθυνοι δράσης: ΒΟΥΛΗ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
3. Ντροπή οι μισθοί των βουλευτών (ενδιαφέροντα τα σχόλια στο link) – Υπεύθυνη δράσης: ΒΟΥΛΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
4. Ντροπή τα προνόμια των υπαλλήλων της βουλής – (χρήσιμη ανάλυση). Λύση: να μειωθούν! Υπεύθυνη δράσης: ΒΟΥΛΗ

Υπεύθυνοι σε όλα είναι οι βουλευτές – αν ήθελαν, τα άλλαζαν σήμερα κιόλας. Έμμεσοι υπεύθυνοι για την κατάντια της βουλής μας είμαστε εμείς που ανεβάσαμε τους θρασείς κι ανίκανους μιζαδόρους στη θέση του βουλευτή.

Η γενιά τους είναι η πρώτη που παραδίδει στα παιδιά της χειρότερη ζωή από την δική της. Οι χρυσές μέρες του Ανδρέα Παπανδρέου και των διαδόχων του πωλούνται τώρα μαζί με την Ελλάδα στους τοκογλύφους, όπως τα χρυσαφικά της κάθε οικογένειας.

Written by admin in: Uncategorized |
Nov
07
2012
0

Η βουλή της ζωής και του θανάτου

Ενώ η βουλή ψηφίζει τα νέα μέτρα, ας σκεφτούμε εμείς οι εκτός κομματικής γραμμής αυτούς που βλέποντάς τα σκέφτονται την αυτοκτονία. Είναι η ελάχιστη ανθρώπινη ευαισθησία που μπορούμε να δείξουμε. Και ως τροφή για σκέψη, δείτε το εξής tumblr blog.

Depression Comix

Written by admin in: Uncategorized |
Oct
07
2012
0

ΟΑΕΔ timeout

Το διαδίκτυο αντικατοπτρίζει τέλεια την πραγματικότητα:

Written by admin in: Uncategorized | Tags: , , ,
Jun
11
2012
0

Ισλανδία – Για να μη ξεχνάμε

Λένε οι πολιτικοί μας για «ιστορικές στιγμές». Ιστορικές στιγμές προκύπτουν όταν οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν τα διαχρονικά ιδανικά των ανθρώπων, αυτά που ανήκουν σε όλους, όχι στη φατρία του καθενός. Όπως για παράδειγμα η ισότητα, η ελευθερία, η ανεξιθρησκεία, ο σεβασμός στον άλλον, η αλληλεγγύη και η Δημοκρατία. Τα φώτα της Δημοκρατίας που δώσαμε υποτίθεται στους Βαρβάρους, φέγγουν ακόμη. Αλλού, σε μακρινούς ανθρώπους.

The decision has jeopardised all the work done by the government to rebuild the icelandic economy. In its statement to the IMF it agreed in November to finalize a binding agreement in the IceSave debate and that is one of the conditions to get further loans from the Fund.

– Johanna Siguroardottir – Πρωθυπουργός της Ισλανδίας.

Εξήγηση: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας, πάγωσε κι έστειλε σε δημοψήφισμα το ψήφισμα του κοινοβουλίου μας, το οποίο λέει να πληρώσει το κράτος μας τις φαλιριμένες τράπεζες. Το δημοψήφισμα ξέρουμε ότι θα το χάσουμε, κι αυτό θα μας κοστίσει την επόμενη δόση του ΔΝΤ.
Σας θυμίζει τίποτα; Έτσι, για να μπαίνουμε σε μια προοπτική λιγάκι μέρες που είναι.

Κι ακολουθεί συνέντευξη με τον Πρόεδρο της Ισλανδίας (3:45), τον Κο Grimmson. Αυτός, πιεζόμενος από τον αναιδέστατο Βρετανό «δημοσιογράφο», ψυχρός σαν αγγούρι (που λένε και οι Άγγλοι), πατάει τον δεύτερο σαν οδοστρωτήρας:

 • We have an election participation of over 90%
 • In Britain it is parliament which is sovereign, in Iceland it is the Nation and the will of the people which is sovereign.
 • I thought the new Europe we were talking about was not only about market reforms but also about Democracy and the will of the people, the improvement(?) between the old Europe and the new Europe.

Σας μεταφράζω:

 • Έχουμε συμμετοχή στις εκλογές, πάνω από 90%
 • Στην Μ. Βρετανία κυρίαρχο είναι το Κοινοβούλιο, στην Ισλανδία είναι το Έθνος και η θέληση του λαού που είναι κυρίαρχα.
 • Νόμιζα ότι η Νέα Ευρώπη για την οποία μιλάμε δεν επρόκειτο μόνο περί μεταρρυθμίσεων της αγοράς αλλά επίσης και περί της Δημοκρατίας και της θέλησης των λαών, η βελτίωση/διαφορά (σημ. δεν ακούγεται καλά) μεταξύ της παλιάς και της νέας Ευρώπης.

Πού πήγε το όραμα της Ευρώπης των λαών;

Powered by WordPress | Aeros Theme | TheBuckmaker.com WordPress Themes